Activiteiten jeugd

Om ervoor te zorgen dat de jeugd enthousiast en gemotiveerd blijft en een band met de vereniging ontstaat, bieden wij gedurende het hele jaar zowel sportieve als ludieke activiteiten zoals een gezamenlijk club uitje of een fit training voor het begin van de voorjaarscompetitie.

Onze Jeugd Commissie staat open voor tips, ideeën, suggesties aan- en of opbouwende opmerkingen en natuurlijk ook ouders of jeugdleden die mee willen helpen met het organiseren van de diverse activiteiten.

Voor de jeugd zijn er diverse jaarlijks terugkerende activiteiten.

Jaarkalender jeugdactiviteiten

Klik op deze link voor de jeugd jaarkalender.

Competities

 • Voorjaarscompetitie (KNLTB)
 • Najaarscompetitie (KNLTB)
 • Wintercompetitie voor de Groot Somerense verenigingen
 • Tenniskids WorldTour voor kinderen t/m 12 jaar (categorieën rood, oranje, groen)
  Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen tot en met 12 jaar. Op een uitdagende manier leren kinderen de sport te spelen en versterken ze hun fysieke en sociale vaardigheden. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids.

Toernooien

 • Clubkampioenschappen
 • Mini-Maxi toernooi
  Elk jaar wordt het mini-maxi toernooi gespeeld. Dit is het enige toernooi waarbij een junior met een senior speelt. Slechts één van de twee hoeft lid van Packador te zijn. Dit betekent dat er tal van mogelijkheden zijn om met iemand in te schrijven. De belangstelling voor dit toernooi is altijd groot. Er zijn allerlei combinaties te bewonderen: beginnertjes met opa, moeders met dochters, kinderen met peetoom en combinaties waarbij niet meteen duidelijk is wie de mini of maxi is. En dat is dan ook de kracht van dit toernooi. Alle speelsterktes kunnen hier met en tegen elkaar spelen.
  Het tennis-niveau past zich automatisch aan. Soms door de maxi’s, waarbij de beginners aangespeeld worden. Soms door de mini’s waarbij de senioren af en toe het nakijken hebben. De jeugdcommissie doet haar uiterste best om voor iedereen een poule te  vormen waarbij de speelsterktes dicht bij elkaar lagen. Je ziet tijdens het toernooi mensen die je nog nooit op het tennispark hebt gezien, zoals opa’s, oma’s en andere familieleden. Prettige bijkomstigheid is dat het mini-maxi toernooi een wervingsactiviteit voor jeugdige tennissers is.
 • Hussel-toernooi voor senioren en jeugd vanaf 16 jaar.
  Je meldt je in voor een heren-, dames of gemengd dubbel. De organisatie zorgt vervolgens voor een partner binnen de club met wie jij het toernooi gaat spelen. Er wordt geprobeerd om koppels te maken die gemiddeld aan elkaar gewaagd zijn. Plezier op de baan heeft de boventoon en je tennist een keer met andere clubleden, ook senioren.