Najaarscompetitie 2020

  • 17 augustus 2020

We hebben een mooie gevulde competitie voor dit najaar. We zullen ons links en rechts nog een beetje aan moeten passen aan alle regels die er nog zijn, maar er kan weer lekker getennist worden. Hieronder willen we jullie op de hoogte brengen van een aantal kleine veranderingen binnen de competitie en wanneer de indelingen etc. bekend worden gemaakt.
Voor zowel de donderdag- als de vrijdagavond competitie wordt er op tijd gespeeld. Dit houdt in dat er wedstrijden gespeeld worden van 1 uur, waarbij er door geteld wordt in games. Er worden dus géén sets gespeeld. Na dit uur gaan de spelende teams de kantine in, en komen de andere teams uit de kantine voor hun speelronde. Of deze regeling blijft bestaan in de toekomst is nog geen definitieve uitspraak van de KNTLB.
Voor alle dubbelspelvormen (DD/GD/HD), behalve de avond competities, geldt verkort spelen; dit houdt in dat er géén derde set gespeeld wordt, maar een wedstrijd tie-break (tot 10 punten met een verschil van 2).
Voor alle andere competities blijven de speelvormen zoals we gewend zijn.
Uiterlijk 20 augustus komt de KNLTB naar buiten met de indeling. Mochten er rondom de COVID-19 crisis toch verscherpingen van de maatregelen komen, kan dit alles natuurlijk nog veranderen.