3e kerstdag happening

  • 29 december 2019

27 december 18.00 uur.
In deze donkere dag na kerstmis druppelen een 40 tal goedgemutste sportievelingen, allemaal weldoorvoed na twee dagen schransen, ons sportpark binnen. Kerstverlichting buiten, een vuurkorf, glühwein, het is er allemaal. Na een welkomstwoordje gaat de helft de baan op en de rest komt voor het andere deel van deze happening. Een wijn en bierproeverij. Allerlei soorten onbekende Duitse biertjes stonden buiten onder het afdak te wachten tot ze naar binnen mochten.
Met tweetallen werd telkens een flesje verdeeld, geproefd en vervolgens uitgebreid beoordeeld. Opmerkingen zoals te bitter, zacht, fruitig, licht, heee alcoholvrij, gaven aan dat er flink wat kenners binnen zaten. Ook de wijn werd beoordeeld en daar louter positieve reacties.
Wel hadden ze eerst op internet uitgezocht hoe de wijnen daar beoordeeld waren. Natuurlijk had de organisatie dit ook gedaan.
Ook op de banen werd er, veelal met de uitgedeelde kerstmuts op, heerlijk gestreden en aan niets was te merken dat er al een wijntje of biertje in het lijf zat.
Na de proeverij werd het een gezellig samenzijn met jong en oud door elkaar. Spontaan werden allerlei weddenschappen afgesloten betreffende wedstrijdjes die op de banen moesten worden uitgevochten. Toen er ook uit de tapkraan niets meer kwam, zakten nog een flink aantal het dorp in en besloten daar deze supergezellige avond.

Namens de organisatie Frank, Koert en Jan wensen we iedereen een gezond en sportief 2020.